Planerar du att resa till Turkiet? Tänk på kontanthanteringen!

post thumb
Kontanthantering
Av Oscar/ 17 Jan 2017

Planerar du att resa till Turkiet? Tänk på kontanthanteringen!

Turkiet är ett fantastiskt land och ett resmål dit svenskar gärna åker till. Det finns hur mycket som helst att upptäcka; vacker natur, god mat, fint väder och mycket mer. Men tyvärr är det inte enbart förknippat med roliga saker, det finns även en del faror som man måste vara uppmärksam på.

En av dessa är ficktjuvar. Tyvärr är det ganska vanligt att turister blir av med sina telefoner eller plånböcker. Ofta sker det utan att man märker något, och speciellt uppmärksam ska man vara vid nattklubbar och liknande. Stölderna sker i regel på ett mycket organiserat sätt, inte sällan i grupp om flera. Därför är det mycket viktigt att du är medveten om risken!

Se till att vara väl förberedd och var försiktig med kontanthanteringen. Ha aldrig koden till kontokortet i närheten av densamma. Det är en grundregel! Idag finns det smidiga alternativ som är specialanpassade för turister, bland annat kreditkort med resebonus. Läs igenom sidan och se vilket kort som passar dig och dina behov. Det rekommenderas inte att gå omkring med sitt vanliga kontokort eftersom att risken, om du blir av med kortet, blir betydligt större.

Föredrar du kontanter? Ta aldrig ut för mycket på en gång, och bär aldrig kortet tillsammans med kontanterna. Det är antingen eller som gäller.

Med det sagt har du absolut ingenting att vara rädd för. Så länge du är försiktig och medveten om riskerna kommer allting gå bra.

Turkiet som land däremot har en del att erbjuda. Vi kan starkt rekommendera Istanbul, för det finns så mycket att se och uppleva. Det är en stad med influenser från världens alla hörn. Den ena delen är belägen i Asien och den andra i Europa. Detta märks av på hela kulturen, inte minst vad gäller maten. Dessutom finns det så mycket vackra byggnader och liknande att se.

Våra topp-3 turkiettips

Besök pulserande Istanbul

Staden Istanbul, turkiet huvudstad, är väl värt ett besök om du har vägarna förbi. Här kan du hitta en hel del historiska byggnader och världsarv. Ett av de mer kända monumenten är kyrkan Hagia Sofia (byggd år 527). Passa även på att avnjuta Istanbuls härliga matkultur och uteliv!

Upplev kulturen

Ett av det absolut bästa med att resa är, enligt oss, att ta del av olika kulturer! Genom att besöka olika platser och anamma länder olika kulturer utvecklas vi som människor. Turkiet har en gedigen kultur som sträcker sig långt tillbaka i tiden, främst grundad från Islam. Var öppensinnad och låt turkiets härliga kultur omfamna dig!

Njut av sol och bad i Side

Side är en kustort som ännu är relativt skyddad från en överdriven turism. Staden ligger belägen mellan Antalya och Alanya på en halvö i medelhavet och bjuder på sol, bad, kultur och bra restauranger. Perfekt för dig som vill njuta av en lugn och skön semester utan stress!

Njut av god mat och dryck

Turkiets matkultur är helt klart underskattad. En kombination av orientalisk och europeisk mat gör att turkiets mat bjuder på smaker utöver det vanliga. Vi vill slå ett extra slag för den turkiska kebaben. Visserlien olik den svenska varianten, men vi våga påstå att den är ungefär 10 gånger godare!