Fyll hela kylskåpet med mat för ett år

post thumb
Fyll Kylskåpet
Av Frida/ 15 Mar 2017

Fyll hela kylskåpet med mat för ett år

Om du fick chansen att fylla ditt matförråd eller kylskåp för ett helt år och slippa tänka på kostnaderna, vad hade du sagt då?

Det är en dröm för många matälskare att få ett oändligt utbud av råvaror och produkter som gör att man kan laga alla sorters maträtter, bakelser och expermintera i köket. Man tänker ofta på hur det skulle kunna ske att man blir oberoende av kostnader för mat och utöka sina kunskaper. Tankarna rinner iväg till proffskockar som har ett stort utbud av alla som man kan tänka sig av kryddor och råvarar och det verkar perfekt oändligt.

Var någonstans hade man kunnat få ihop pengar till att försörja sig och fylla kylskåpet ett helt år utan att ha en ekonomisk press? Jag läser mycket recept i tidningar och via surfplatta på webben och där kommer man ofta förbi annonser som casinojackpottar.eu där man kan vinna på spel och jackpotts med hundra miljoner svenska kronor och i dagstidningen finns ständiga reklamer om att jämföra bolån för att få mer över till att göra saker som man verkligen vill. För mig hade det varit en dröm som gick i uppfyllelse om jag kunde få massor av mat betalt för att finns i mitt kylskåp.

Har jag fått tillgång till ett stort utbud skulle jag köpa in massor av kryddor vilket är basen i turkiska mat och vad som gör den fantastisk. Som ni kanske vet vid det här laget hettas turkisk mat med chili, spiskummin och toppas med vitlök och färska örter som gör att man får en fräschig känsla när man äter. Om pengarna hade funnits och jag kunde fylla på hela köket med vilka varor som jag ville skulle det blir dessa och även kaffe som hade haft sin plats på handlingslistan. Mannen älskar nymalt kaffe och att kunna spendera pengarna på det bästa turkiska kaffet hade varit en dröm och något som skulle få han att verkligen le stort varje dag.

Att köpa hem kött, fisk och grönsaker för att utveckla och expremitera inom den vegetariska maten inom turkisk matkultur. Det är idag inte sådär väldigt vanligt att man laga vegetariskt och om jag fick fylla hela kylskåpet med mat skulle detta vara något att satsa på definitivt. Jag fann några gamla recept som jag hittade här på bloggen om när jag nån gång hade gjort vegetariska bullar med massor av kryddor som dock inte hade blivit så bra. Det ska jag definitivt ta upp igen och ett par nya recept. Jag satt faktiskt ihop en lista när jag tänkte och såg de olika annonserna om online spel, lån och trisslotter och jag tänkte dela med mig den till er för att ni skulle kunna få se och få ideér utifrån vad jag skulle utforskat med.

• Hummus – Kikärtor, olja, citronjuice och vitlök. Mumsigt till bröd och i wraps.
Falafel – Mer kikärtor, lök och massor av kryddor. Funkar till flera olika tillbehör.
• Grönsaksgryta – Steka härliga proteinfyllda grönsaker som broccoli, svamp och bönor i smaskiga kryddor och färska smaksättare som serveras tillsammans med ris. Mums!