Turkisk sallad med varor från ICA

post thumb
Turkisk Sallad
Av Frida/ 09 Feb 2017

Turkisk sallad med varor från ICA

Vill du bjuda på något turkiskt men känner att du inte har tid att leda reda på alla special ingredienser? Då kan du besöka din närmsta ICA handlare för att snabbt och enkelt slänga ihop en tvättäkta Turkisk sallad.

Tabbouleh är namnet på denna sallad och den passar perfekt till kyckling eller köttfärsbiffar gjorda på nöt eller lamm. Salladen är dessutom enkel att göra och det går hyfsat snabbt. Det du behöver skriva upp på din inköpslista för 6 personer är:

3 dl bulgur
1 stor bunt bladpersilja
1 kruka mynta
3 tomater
1/2 grön gurka
2 rödlökar
1 citron
1 dl olivolja
flingsalt
peppar

När du har allt hemma så är det bara att börja laga din sallad. Koka bulgur enligt instruktioner på förpackningen. Skölj, hacka, skala och finhacka sedan persiljan, myntabladen, tomaterna, gurkan och läkarna. Du bestämmer själv hur stora du vill att bitarna ska vara, men att finhacka löken är att rekommendera.

Blanda sedan alt i en skål och vänta på att din bulgur ska koka klart. När bulgurn är färdig så häller du bara över den i din salladsblandning och rör runt. Häll sedan över olivolja och pressa ur en massa citronsaft och rör sedan runt igen. Sedan är det bara att smaksätta med salt och peppar tills att du är nöjd.

Du kan sedan äta din Tabbouleh precis som den är eller välja att ha den som tillbehör till något annat. Ska du servera den till någon typ av kött så kan du alltid göra olika smaksatta yoghurtblandningar att servera med. Dessa blandningar passar bra till både salladen och till kryddstarka kötträtter.