Turkisk festmat

post thumb
Turkisk Festmat
Av Frida/ 07 Jul 2016

Turkisk festmat

Ska du ställa till med fest hemma och vill bjuda på mat efter ett tema som alla uppskattar så är Turkisk mat perfekt. Det består av mycket kött, tillbehör och såser som som minst sagt brukar uppskattas. Men även mycket vegetarisk mat som blir allt mer populär hela tiden. Ska man ställa till med storkalas får man nästan räkna med att minst en person som kommer till festen kommer att vara vegetarian.

Några enkla bra basförslag till rätter att tillaga är Grillade färsspett. Aubergine med lamm, pinjenötter och parmesan, Tabbouleh och hummus.

Alla dessa är enklare och goda maträtter som inte kräver allt för mycket tid. Det som kan kräva lite extra pill är Aubergine med lamm, men det är väl värt besväret kan vi lova. Alla dessa recept finns i enkla versioner Icas hemsida. Du kan även köpa alla de ingredienser som krävs hos din Ica handlare.

Ett tips till er som gillar att en egen touch av maten som ni serverar är att följa recepten till 90%. Byt ut vissa ingredienser mot något annat som ni gillar eller lägg till. En en enkel hummus kan lätt bli mer personlig genom att ha i hackad chili för ytterligare styrka av maten. Du kan även välja att klämma ner lite lime vilket ger en fräsch smak på din hummus. det kommer till Tabboulehn så kan du göra den väldigt enkel genom att endast ha bulgur, bladpersilja, tomater och mynta. Häll sedan ned citronsaft och servera som tillbehör till något annat. Eller om du vill servera den som en hel rätt, kanske ha detta som ett av de vegetariska alternativen så kan du göra den mer matig med ett gäng blandade bönor, lite fetaost och kanske en näve valnötter i. Du kan även göra en vegetarisk version av de fyllda Auberginerna. Byt ut lammfärsen mot qournfärs eller bönor. Vill du göra den riktigt enkel så kan du även fylla en Aubergine med endast vitlök, krossade tomater, tomatpure, pinjekärnor, vitlök och sedan toppa med både mozarella och parmesanost. Eller varför inte göra lite olika versioner av alla dessa varianter?

Till dessa maträtter passar både vita och röda viner. Gärna lite torrare och syrligare viner gör så att smakerna från dessa härligt kryddade maträtter framhävs på allra bästa sätt.