Testvinnare i Aftonbladets “Årets bästa kockkniv 2019 - om kockarna själva får välja"Kockkniv från Kai som mäter 20 cm. Perfekt för att hacka grönsaker eller skära kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-10 och ett 32-lagers damaskstål som även ger det vackra mönstret. Att välja rätt kniv till rätt ändamål är en viktig del av glädjen i matlagning. Kai är en japansk knivtillverkare som tagit den japanska knivtraditionen på fullaste allvar och fört samman den med en modern design och funktionalitet. Serien Classic från Kai är en exklusiv serie i damaskstål, uppskattats över hela världen - från proffs till seriösa hemmakockar. Ett konvext blad, tillsammans med en manuell slipning, ger en överlägsen skärpa. Handtaget, i en ergonomisk form, är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ. Tvärsnittet i handtaget, den klassiska kastanj-formen, gör att den passar perfekt i handen. Varje kniv i serien Classic från Kai är unik och individuell med det vackra damaskmönstret. Varje kniv blir ett eget konstverk.