Mani Native olivolja extra, Messara GU Crete, Bmani är pionjären för ekologisk olivolja från Grekland. 1991 fick familjeföretaget Greklands allra första ekologiska certifiering för sin olivolja. Den viktigaste grunden för olivolja av hög kvalitet är odlingsområdet och olivsorten. För båda erbjuder södra Grekland idealiska förhållanden så att det “gröna guldet” kan skapas med mycket manuell skicklighet. Medelhavsklimatet, de småskaliga olivlundarna och de steniga och näringsrika jordarna gör Mani-olivoljorna till ett unikt nöje. Oliverna till maniolivoljorna är skonsamt, mestadels skördade för hand och vinns endast kalla. Långvariga, uppskattande partnerskap med olivbönderna samt gemensamma mål och den höga kvalitetsstandarden har bidragit till att maniolivoljorna har belönats mer än 100 gånger genom åren. Att erbjuda kunderna en hälsosam, hållbar och smakrik olivolja är familjeföretaget Manis främsta mål. Ta med en bit av Grekland till ditt hem med Mani-produkterna: Naturlig förtydligande och filtrering med filterlåda. Specifikationer för den färdiga produkten: utseende: olivolja, guldgrön färg smak: mild fruktig, med mild krydda, typisk för den autoktona sorten Koroneiiki. Råvaruspecifikationer: i enlighet med EU-förordningarna 2568/91 och i enlighet med EU-förordningen 834/2007 om biologisk olivolja, NOP/USDA eller Biosuisse. Följande strängare normer gäller i förhållande till fyllningsdatum: % syrahalt: & lt; 0,6 k232: & lt; 1,80 K268: & lt; 0,13 K270: & lt; 0,16 peroxider & lt; 8.5 Friskheten, Mild fruktig ekologisk olivolja kännetecknas av en behaglig doft av örter och vilda blommor och en lätt kryddig smaksättning. Den första kvalitetsklassen, direkt från oliver, endast från mekaniska metoder som vunnits bioolivolja erhålls från ön KRETA. Bönder odlar traditionellt olivträden och skördar till stor del för hand. Endast mekanisk kyla utvinns i oljekvarnarna. Mani-experterna kontrollerar och väljer bara de bästa oljorna för dig