Med rätt redskap i köket blir det både roligare och lättare att laga mat samt att testa nya rätter och smaker! Tillaga fantastisk mat med denna stilrena och svarta gjutjärnspanna! Gjutjärn är ett klassiskt material som klarar av att hålla hög värme under en lång tid. Den är lämplig för alla sorters spishällar. Gjutjärnspannan kan tåla temperatur i ugn upp till max 360°C. Om du tar väl hand om din gjutjärnspanna kan den få ett långt liv då det sägs att de blir bättre med tiden med rätt omsorg. Med matt emaljbeläggning. Märke: Maku Mått: 26 x 6 cm, rymmer 1.8 L Färg: Svart Material: Järn Skötselråd: Handdisk, måste torka efter diskning. Skötselguide: 1a. Diska noga med varmt vatten (inget diskmedel!) 2a. Låt torka på svag värme på platta 3a. Smörj in med matolja eller fett.. 4a. Sätt pannan på en platta med hög värme. 5a. När pannan sugit åt sig fettet smörjer du på nytt. (Viktigt att pannan inte “går torr! på olja. 6a. Upprepa detta tills panna inte längre suger åt sig fettet. 7a.Klart! Skötselguide när det har bränts fast matrester osv då en grundare rengöring krävs än bara varmvatten och diskborste: (Gör så här först innan stegen ovan) 1b. Häll ett tjockt lager med grovsalt i stekpannan 2b. Sätt på spisen på högsta temperatur och sätt stekpannan med saltet på den 3b. Låt stå 20-30 minuter, rör om och skrapa med en träslev eller liknande i botten med jämna mellanrum 4b. Töm/torka ut saltet (du bör nu se att saltet sugit upp massa gojs och blivit grå/svart/brunt.) 5b. Låt pannan svalna något 6b. Följ nu steg 1a