La Pavoni - Stradivari Professional Manuell kaffemaskin med hävarm 950 W Kromad Mässing Brun knopp

La Pavoni - Stradivari Professional Manuell kaffemaskin med hävarm 950 W Kromad Mässing Brun knopp
Kategorier: Odla Själv
Brand: La Pavoni
10196 SEK 11995 SEK
Mer Info!

Stradivari Professional kaffemaskin - espressomaskinen från italienska La Pavoni. En mycket exklusiv maskin som ger dig underbart kaffe och samtidigt är snygg på köksbänken. Handgjord i Milano. Maskinen är manuell och rymmer 1,6 liter vatten, vilket motsvarar ca 16 koppar. Den har en indikator för vattennivån och ett ångmunstycke för att skumma mjölk.Espressomaskinen är också utrustad med en manometer som visar trycket BPPC (Brewing Pressure Profiling Control). samt en temperaturmätare för bryggenheten. För en god espresso, gör så här:

  • Skruva av skyddslocket till vattentanken
  • Fyll på färskt vatten
  • Tryck på startknappen på nedre delen av maskinen
  • Maskinen är redo när temperaturlampan tänds och manometerns nål är i grön zoon
  • Förvärm genom att pumpa ned lite vatten, temperaturen bör vara mellan 90-95 grader °C
  • Välj filterstorlek, det finns tre olika: Single cup 6-8 g Double cup 14-16 g Competizione 20 g -Mal ned kaffet i filtret och pressa ned det varsamt med tampern -Sätt filtret på plats och dra upp handtaget, pressa sedan sakta ned. Reglera trycket manuellt. Det optimala trycket är 7 till 9 Bar.
  • Njut din espresso Du kan också göra en cappuccino, gör espresso i en större kopp, använd den tillhörande mjölkskummaren och fyll på med mjölk. La Pavoni är det italienska företaget som sedan 1905 tillverkat espressomaskiner helt i en klass för sig. La Pavoni förvandlar kaffemaskiner till lyxföremål och har blivit kända över hela världen.