Investera i en bra gjutjärnsgryta så får du glädje av den i generationer framöver. Gjutjärn har en unik förmåga att bibehålla värmen. Värmen fördelas jämnt och bibehålls bra. Gjutjärn bör värmas upp långsamt så att produkten inte överhettas, och vi rekommenderar att du börjar med medelhög värme. Grytorna lämpar sig perfekt för matlagning som kräver hög och jämn temperatur och som ska stekas eller kokas över lång tid, men kom ihåg att gjutjärn blir mycket varmt och hög värme betyder inte nödvändigtvis maximal effekt på kokzonen (vi avråder användning av boosterfunktionen på induktionshällen). Sabor gjutjärnsgryta lämpas sig väl för bland annat gryträtter och stekar. Bryn steken i grytan innan du tillagar den i ugnen i gjutjärnsgrytan. En populär trend är att baka så kallat ?noknead-bread?, även kallat grytbröd. Allt du behöver göra är att baka den knådfria degen i gjutjärnsgrytan i ugnen - och vips, så har du det läckraste bröd du har sett och smakat på länge. Låt grytorna spela en färgglad huvudroll på bordet. Vi rekommenderar att du använder trä-, plast- eller silikonredskap. Det är viktigt att grytan diskas för hand efter att den har svalnat.