Med sin robusta och höga kvalitet kan grytan hålla i flera generationer. Grytan har en unik förmåga att behålla värmen. Den fördelar värmen jämnt och håller den länge. Som regel behöver du bara använda hälften så mycket värme på plattan som man brukar göra. De är idealiska för matlagning som kräver hög och jämn temperatur, och som långsamt ska steka - eller koka. Av denna anledning är den väl lämpad för bland annat gryträtter och stekar. Steken bryns något i en kastrull innan den steks i ugnen i gjutjärnspanna. En het trend är att göra så kallat noknead-bread- även kallat grytbröd. Allt du behöver att göra är att baka degen i gjutjärnspannan i ugnen - och vips så har du det mest delikat bröd du har sett och smakat på länge. När du flyttar grytan på hällen är det viktigt att lyfta grytan för att undvika repor. Använd inte metallverktyg på emaljytan, använd endast trä- eller plastredskap. Rengöring Rengör grytan för hand med varmt diskvatten. Det är viktigt att grytan har svalnat före rengöring. H: 11,5 cm B: 24 cm L: 24 cm