En bra brödkniv är oumbärlig i ett av världens mest brödätande länder. Stabil och skarp med tandad egg. Skär rent och bra genom alla typer av bröd, inklusive ångande färska bakverk. Knivserien tillverkas i tysk stålkvalitet med en hårdhet på 57 +/-2 Rockwell - en riktig kniv med andra ord. Handtaget är tillverkat av högkvalitativ komposit med en sofistikerad design som ligger bra i handen. Det här är robusta och bra knivar som du får glädje av i många år. Om du vill slipa kniven efter ett tag rekommenderar vi en vinkel på 15° med slipstål. Livsmedel med höga salt- och syrahalter ger slöa stålknivar. Skölj därför kniven omedelbart efter användning. Kniven tål maskindisk, men vi rekommenderar handdisk för att bevara knivens goda egenskaper. Maskindisk gör knivarna slöa och matta med tiden. Använd vatten med lite diskmedel och en diskborste vid handdisk. Torka bort överflödig fukt med en torr trasa.