Brödkniven i Seijaku Fusion serien är utrustad med ett långt och starkt blad. Det sågtandade bladet gör det möjligt att enkelt och jämnt skära genom tjocka bröd, idealt för dagligt bruk. Kniven har en traditionell och praktisk design. Igor’s tankar: Jag använder denna kniven dagligen. Såklart fungerar kniven utmärkt för att skiva bröd, med det finns andra områden där denna kniven är utmärkt. Tuffare råvaror så som olika typer av melon, ananas och andra frukter och grönsaker som är större i storleken. Knivar som har raka blad fastnar ofta i den typen av råvaror och kan vara en orsak till att du som kock kan skada dig i köket. Med sågtandade blad fungerar just kniven bättre att såga sig genom råvarorna än att skära. Bladets skalpell-liknande skärpa kommer även från en unik slipteknik, där bladet är slipat två gånger för hand på roterande stenar och efter det polerade på ett läder-hjul. Denna så-kallade Honbazuke-slipning ger kniven en extrem skärpa. Knivar som skapas med denna metod karakteriseras av just dess skärpa. Alla knivar från Sapega kommer med Honbazuke slipning. Det ergonomiska handtaget tillverkas i ebenholtsträ och bidrar till den perfekta kniven tillsammans med det extrema bladet. Med ett unikt stycke trä för varje kniv skapas en unik design för varje kniv. Den egentillverkade sigillet på handtagets botten och det subtila mosaikmärket bidrar till den perfekta designen för Seijaku Fusion knivserien.