Artisan 6000 MCT har en kärna av (förädlat SG2 stål) hårt MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® is-härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel ca: 19° och eggen är slipad enligt Honbazuke metoden. Ergonomiskt vackert handtag av Pakkawood. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan. Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.